З простої деревної тирси дівчина створює відмінні інтер'єрні речі — вийде і у вас. Дуже стильно і гарно!

Джерело

Живі рослини здатні перетворити інтер'єр приміщення і зробити його більш затишним. Відмінним варіантом для висадки живих рослин стануть екологічні горщики, зроблені з тирси. Завдяки спеціальному просоченню горщик буде відмінно утримує вологу, створюючи комфортні умови для вирощування кімнатних квітів, інформує Ukr.Media.

Для приготування клею для тирси знадобиться 1,5 літр води, 2 склянки кукурудзяного крохмалю і 50 мл оцту.

Залийте крохмаль водою і варіть на повільному вогні до загусання маси. Додайте в масу оцет, який допоможе зберегти необхідну консистенцію клею.

Гарячий клей змішайте з тирсою.

В якості форми для виготовлення горщика послужить будь-яке пластикове відро або миска, вистелені целофаном.

Викладіть тирсою, змішаною з клеєм, дно і стінки форми і добре утрамбуйте їх.

Вирівняйте краї горщика так, щоб вони мали однакову ширину і висоту. Для зручності можна використовувати звичайну ложку.

Акуратно переверніть форму і викладіть горщик на решітку. Поставте решітку з горщиком на сонці і залиште до повного висихання клею. Після висихання відшліфуйте поверхню наждачним папером.

Для того, щоб зробити горщик більш щільним знадобиться клей, що складається з клейової основи, яка була використана для змішування з тирсою і однієї склянки клею ПВА. Зверніть увагу, що клей ПВА слід додавати в уже остиглу крохмальну масу.

Отриманою масою змастіть горщик з зовнішньої і внутрішньої сторони і залиште на сонці до повного висихання.

У дні горщика просвердліть кілька отворів для виходу зайвої води.

Щоб зробити сам горщик водонепроникним, змастіть його зовні і всередині розчином, що складається зі 100 мл рідкого силіконового клею на основі етанолу і 100 мл спирту.

Після повного висихання останнього шару, в горщики можна висаджувати живі рослини.

А ось ще один варіант використання все тієї ж тирси — з неї можна робити і фруктовниці або мисочки для зберігання будь-чого, тільки якщо будете класти в них їжу — не обробляйте клеєм на хімічній основі.

З простої деревної тирси дівчина створює відмінні інтер'єрні речі — вийде і у вас. Дуже стильно і гарно!